Geef jouw gezondheid de kans om te vitaliseren. Met een homeopathische behandeling kies je voor een duurzame verbetering van jouw gezondheid, de basis voor optimaal welzijn.
Een andere kijk op ziekte en gezondheid
Ik werk in de gezondheidszorg als klassiek homeopaat. Vanuit dit perspectief heb ik een brede kijk op gezondheid en ziekte. Heel kort geformuleerd komt het erop neer dat ik als homeopaat geen ziektes behandel, maar “zieke” mensen. Of beter gezegd: mensen die last ondervinden van een klacht.
De kwaliteit van leven komt in het geding wanneer de klacht een te grote impact heeft op jouw gezondheid. Het primaire doel voor een homeopaat is daarom altijd om jou als gehele mens te vitaliseren. Daarmee kom je beter in je vel te zitten, heb je bijvoorbeeld minder angsten of minder artrose, meer incasseringsvermogen en toegenomen veerkracht.
Niet altijd is een klacht volledig op te lossen. Maar wanneer het incasseringsvermogen is toegenomen, verdwijnt een klacht meer naar de achtergrond en word je minder bepaalt door de klacht. Door dit veranderde perspectief wordt het minder een issue in je leven.
Vitaliteit op meerdere fronten
Vitaliteit heeft niet alleen te maken met het fysieke lichaam maar juist ook met je mentaal-emotionele weerstand en je vermogen om je leven betekenisvol vorm te geven. Homeopathie raakt aan al deze vlakken, met meer kwaliteit van leven als gevolg. En dat is waar het in de gezondheidszorg écht om moet gaan. Homeopathie biedt een lange termijn visie op een ieders gezondheid, geen korte termijn onderdrukkingsmethoden met een grotere problemen op de lange termijn.
Uit de praktijk:
Hij zit voor me, 13 jaar, stoere knul, skateboard in zijn rugzak gedaan en daar zitten we dan.
In het begin verloopt het gesprek wat stroef. Hij beantwoordt mijn vragen niet echt en blijft in zijn ‘stoere’ rol. Moeder moest in de wachtkamer blijven. Ze informeerde me vooraf telefonisch dat haar zoon last heeft van faalangst sinds hij op de middelbare school zit. De druk is hoger om te presteren waardoor dit voorheen meer latente probleem, nu duidelijk naar voren komt. Sociaal gezien is het een leuke, gezellige én puberende jongen.
Na een tijdje blijk ik toch met een behoorlijke kletskous van doen te hebben. Het ijs is gebroken. Op mijn vraag wat hem echt boeit, komt hij eigenlijk niet verder dan muziek luisteren en skaten. Op school vindt hij geen enkel vak interessant. Hij moet er flink voor leren en doet daar langer over dan de meeste anderen.
Hij vertelt en passant dat hij getest is op dyslexie en dat hij daar wél hoog scoorde. Ik hoor teleurstelling in zijn stem. Hij kan minder makkelijk leren dan zijn twee zussen en hij blinkt nergens echt in uit.
‘s Middags heeft hij om 4 uur standaard een dip van een paar uur en komt dan tot niks; ‘hangen’ is alles wat hij dan doet. Na het eten heeft hij vaak een opgeblazen gevoel in zijn buik. Hij houdt erg van snoepen.
Passend geneesmiddel
Dit alles is typerend voor het middel Lycopodium. Een laag gevoel van eigenwaarde met een stoere houding naar de buitenwereld maakt dit een belangrijk middel is bij faalangst. Veel kinderen die eigenlijk onzeker zijn gaan zich stoer gedragen om ‘erbij’ te horen. Ook het dyslectisch profiel, voorkeur voor zoet en de dip aan het eind van de middag passen onder meer bij dit middel.
Vier maanden later gaat het beter. In huis is hij gezelliger en levendiger. Op school gaat het een stuk beter en de mentor ziet zijn weerbaarheid toenemen. Hij krijgt beter grip op hoe hij wat leert en zijn bijdrage aan de klasse sfeer is positief. Hij is begaan met iedereen en geeft daar nu openlijk blijk van. Moeder wilde eigenlijk de afspraak afzeggen. Ik heb haar gevraagd om hem toch nog kort te laten komen en daar ben ik erg blij om. Als hij uit de wachtkamer komt valt mij op dat naast het skateboard ook een gitaar in de rugzak zit. Hij meldt enthousiast dat hij is begonnen met les en dat het echt “cool” gaat. Dat is voor mij het bewijs dat dit het juiste middel voor hem is. Hij zit beduidend lekkerder in zijn vel en gáát ergens voor. Zijn kwaliteit van leven is duidelijk verbeterd!
Comments